Noutatile WEC pentru 2014

AUTO - WEC 6 HOURS OF SAN PAULO 2013

1. Trofeul pentru LMP1-L

Din acest sezon se va mai acorda inca un trofeu pentru pilotii echipelor private din clasa LMP1.

 

2. Un nou sistem de punctaj

Daca o cursa este suspendata de catre directorul de cursa si nu se poate relua, niciun punct nu va fi acordat pilotilor in cazul in care liderul nu a parcurs mai putin de doua tururi; echipele vor primi jumatate din puncte daca liderul a parcurs mai mult de doua tururi, dar mai putin de 75% din durata cursei.

 

Noutatea pentru 2014: Un minim de doua tururi trebuie sa fie completat de catre lider in afara celor cu masina de siguranta pe circuit, pentru ca punctele sa fie acordate.

 

3. Pneurile

Categoria LMP2

Numarul maxim de seturi de pneuri a fost suplimentat, ajungand la 3 seturi pentru sesiunile de antrenamente si warm-up si 4 pentru calificari si cursa. Doua pneuri aditionale pot fi folosite oricand pe durata weekendului.

 

Categoriile LMGTE Pro si LMGTE Am

4 seturi + inca 2 pneuri aditionale pentru sesiunile de antrenamente si warm-up.

 

4. Componenta echipajelor

Pentru categoria LMGTE Am echipajele de 2 sau 3 pilori trebuie contina un pilot cu licenta Bronze si inca unul cu licenta Bronze sau Silver. Regulamentul in 2013 specifica minim un pilot din echipaj sa aiba licenta Gold.

Pentru echipajele formate din 2 piloti, un pilot trebuie sa aiba licenta Bronze, iar al doilea Bronze sau Silver. In echipajele din 3 piloti, cel de-al treilea pilot poate sa aiba licenta din orice categorie.