Cei trei constructori din DTM au testat impreuna

Circuitul din Portugalia “Autodromo do Estoril” a fost gazda celor trei constructori implicati in DTM, care au testat noile modele pe parcursul a trei zile. A fost primul test oficial efectuat de cei trei constructori, Audi, BMW si Mercedes-Benz, impreuna in acest an.

 

Cei de la BMW au acordat o atentie deosebita acestor teste, 2012 insemnand pentru ei revenirea in campionatul german de turisme. Singurul pilot absent din tabara BMW a fost americanul Joey Hand aflat in Statele Unite pentru testele din American Le Mans Series. Tanarul de 22 de ani Marco Wittmann a fost cel care i-a tinut locul lui Hand, Wittmann fiind desemnat cu ceva timp in urma pilotul de teste si de reverva a celor de la BMW.

 

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport, declara: “Fiecare test este foarte important pentru noi, mai ales in aceasta faza cand ne apropiem foarte rapid de termenul de omologare al masinii. Dupa aceea mari modificari la masina nu vor mai fi aduse. Pe parcursul acestor trei zile am putut inca odata sa imbunatatim performantele masinii.”

  

Cei trei constructori au lucrat impreuna pe partea de securitate a masinilor, o noua structura monococa din fibra de carbon fiind disponibila din acest an.