Debut senzational al DTM in cursa de la Hockenheim

Duminica, 5 mai, a avut loc startul noului sezon al DTM prin cursa de deschidere de la Hockenheim, devenita deja traditionala in a da startul campionatului german de turisme. Noile optiuni din acest sezon au urcat suspansul si actiunea campionatului la cote maxime, fanii fiind principalii beneficiari. DRS si noile optiuni de pneuri si-au facut pe deplin datoria si cu o varietate uriasa de strategii, au demonstrat ca rezultatul final nu poate fi anticipat.

Farfus Hockenheim 2013

Depasirile au curs pe banda rulanta si cel care a avut in final castig de cauza a fost Augusto Farfus care a reusit sa treaca primul linia de sosire si sa obtina astfel cea de-a doua victorie din cariera sa in DTM. Plecat din pozitia a doua de pe grila de start Farfus a reusit sa il depaseasca pe Timo Scheider, ocupantul pole-position-ului, spre sfarsitul turului patru gratie sistemului DRS. Cu o strategie mai putin inspirata, Timo a pierdut pana la final cinci locuri terminand cursa in pozitia a sasea aducand insa cel mai bun rezultat in tabara Audi.

Audi Communications Motorsport

Omul cursei a fost, fara nicio indoiala, Dirk Werner plecat de pe locul 20 al grilei de start si care in final a reusit un nesperat loc secund. Farfus si Werner deschid astfel un sezon perfect pentru echipa campioana BMW care a sarbatorit cu acest rezultat cea de-a 16 clasare pe locul 1 respectiv 2 in DTM la finalul unei curse.

Werner

Podiumul a fost incheiat de pilotul Mercedes-Benz, Christian Vietoris care reuseste astfel cel mai bun rezultat personal si totodata primul podium in DTM. Gary Paffet vice-campion en-titre a ratat podiumul la mustata terminand cursa in pozitia a patra.

www.hoch-zwei.net

Din infuzia de piloti tineri, debutanti totodata in acest sezon, Marco Wittmann, componentul noii echipe BMW MTEK, a fost singurul care a reusit sa termine prima cursa in puncte, germanul clasandu-se pe locul al noualea.

 

Urmatoarea cursa va avea loc pe 19 mai la Brands Hatch si daca va fi la fel de palpitanta inseamna ca organizatorii DTM au gasit reteta perfecta pentru fani.

 

Rezultate finale