Robert Wickens reuseste prima victorie a carierei din DTM

Initial canadianul fusese creditat cu victoria de la Norisring in urma scandalului cu Mattias Eckstrom cand pilotul Audi a fost descalificat pentru incalcarea regulamentului in parcul inchis (celebra sticla cu apa). Wickens terminase in pozitia secunda si a fost avansat cu o pozitie dupa descalificarea lui Eckstrom, ulterior tribunalul sportiv decretand ca etapa de la Norisring nu va avea castigator. Wickens trebuia sa mai astepte prima victorie in DTM. Si aceasta nu s-a lasat mult asteptata venind in a doua etapa dupa Norisring in patria motorsportului pe celebrul circuit Nurburing.  

Robert Wickens - prima victorie in DTM
Robert Wickens – prima victorie in DTM

Etapa a saptea din DTM desfasurata la Norisring ieri, 18 august, a fost probabil cea mai spectaculoasa etapa de pana in prezent a sezonului 2013, ploaia facandu-si aparitia chiar in momentul startului. Ochii erau atintiti pe pozitiile 10 si 11 de pe grila de start, de unde Spengler si Rockenfeller porneau in goana dupa puncte care sa le consolideze pozitiile fruntase din clasamentul general. Ploaia a creat haos pe circuit mai ales ca majoritatea pilotilor se aflau pe pneuri pentru suprafata uscata si incidentele au aparut chiar din primul tur. Rockenfeller a fost acrosat si se trezea ultimul in cursa in primul tur. O decizie geniala avea insa sa ii salveze rezultatul in cursa el intrand la boxe pentru schimb pe anvelope de ploaie inca din turul 2, aceasta intrare necontabilizandu-se in dreptul celor doua obligatorii din timpul cursei. Pilotul Audi a recuperat insa aproape instant pozitie dupa pozitie fiind singurul care beneficia de pneuri de ploaie.

Spengler cu masina avariata la roata spate stanga
Spengler cu masina avariata la roata spate stanga

Dupa turul 3 a inceput nebunia intrarilor la boxe, Rockenfeller trezindu-se la conducerea cursei. Aproape trei sferturi de cursa Rockenfeller a condus si in final dupa cele doua opriri obligatorii a terminat in pozitia a patra, un rezultat care a contat aproape ca o victorie, pentru ca Spengler, principalul urmaritor din campionat, a terminat in afara punctelor abia pe locul 14. Canadianul s-a plans de agresivitatea pilotilor Audi, Felipe Albuquerque lovindu-l destul de serios, BMW-ul M3 suferind avarii importante la partea aerodinamica. “Mai mult sau mai putin Audi m-a lovit astazi nu spun ca a fost intentionat, dar trebuie sa ne uitam la fapte. Este pentru a doua oara in doua curse cand termin cu masina avariata.” spunea Spengler.

 

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a fost de partea pilotului sau: “Pentru Bruno este a doua oara la rand cand se intampla, fiind impins si lovit puternic. Daca va uitati la masina, atarna piese din ea, masina a fost avariata destul de rau.” Nici Marquardt nu i-a acuzat direct pe cei de la Audi, insa citind printre randuri gandurile lui se indreptau spre acestia. 

 

Robert Wickens este primul junior din tabara celor de la Mercedes-Benz, care reuseste o victorie in DTM. Dupa alte doua podiumuri in acest sezon, la Brands Hatch si Norisring, Wickens confirma increderea celor de la Mercedes-Benz, care spre deosebire de ceilalti doi constructori, au ales sa dezvolte un program alcatuit in mare parte din juniori si piloti tineri mai putin consacrati in DTM.

Farfus

Augusto Farfus a reusit sa urce un BMW pe podium dupa ce a plecat din pole position si a facut o cursa la siguranta. Podiumul a fost incheiat de Christian Vietoris tot de la Mercedes-Benz care urca astfel pe locul al doilea in clasamentul general.

 

Cu doar trei etape ramase de desfasurat Mike Rockenfeller pare desprins in castigator avand in prezent 106 puncte, cu 35 mai multe decat urmatorul clasat si Audi-ul RS5 nu mai pare masina de anul trecut care se chinuia sa tina pasul.

Motorsports / DTM 7. race Nuerburgring

 

Urmatoarea cursa va avea loc pe 15 septembrie la Oschersleben, Germania. 

 

Clasamentul pilotilor dupa etapa de la Nurburgring; 7/10

1. Mike Rockenfeller (106 points), 2. Christian Vietoris (71), 3. Robert Wickens (70), 4. Bruno Spengler (67), 5. Augusto Farfus (66),  6. Gary Paffett (57), 7. Marco Wittmann (39), 8. Mattias Ekström (38), 9. Dirk Werner (26), 10. Joey Hand (26), 11. Adrien Tambay (20), 12. Daniel Juncadella (20), 13. Jamie Green (20), 14. Timo Glock (15), 15. Timo Scheider (12), 16. Martin Tomczyk (10), 17. Roberto Merhi (8), 18., Miguel Molina (4), 19. Pascal Wehrlein (3), 20. Edoardo Mortara (2), 21. Andy Priaulx (2).