Timo Glock castiga la Hockenheim si BMW isi pastreaza titlul

Cursa finala a sezonului 2013 al DTM s-a incheiat acolo unde a si debutat, la Hockenheim. Spectaculosul circuit in lungime de 4.574 km gazduieste, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, cate 2 etape pe parcursul unui an, respectiv prima si ultima etapa a sezonului competitional. Depasirile sunt favorizate pe acest circuit existand numeroase viraje in care acest lucru este posibil, prin abordarea unor trase diferite. Ploaia este de asemenea un factor important de luat in considerare pe parcursul unei curse putand sa ajute un pilot in a castiga cursa sau putand narui tot ce construiesti pe durata unei intregi curse.

www.hoch-zwei.net

Toate aceste ingrediente puse laolalta au oferit ieri, 20 octombrie, una dintre cele mai spectaculoase curse ale sezonului cu o multitudine de depasiri, in final Timo Glock reusid prima sa victorie din DTM, la primul sezon in care ia parte in aceasta competitie. Plecat din a patra pozitie de pe grila de start, ratand stabilirea unui timp in super-pole, Glock a reusit sa treaca primul linia de finish. Venit direct din Formula 1, Glock a reusit in acest an doua podiumuri in DTM, locul al treilea la Spielberg si locul 1 ieri la Hockenheim. EL a confirmat astfel increderea celor de la BMW facand parte in acest an din noua echipa MTEK alaturi de Marco Wittmann care a obtinut titlul de “Rookie of the Year”.

Timo Glock Hockenheim 2013
Timo Glock – prima victorie din DTM

Alaturi de clasarea pe pozitia a treia a campionului din 2012 Bruno Spengler, pozitia a sasea obtinuta de Andy Priaulx cel mai bun rezultat personal al sezonului si pozitia a opta reusita de Dirk Werner, BMW a reusit sa isi pastreze titlul constructorilor in DTM pentru al doilea an consecutiv de la revenire. 

Jens Marquardt - Cupa pentru titlul constructorilor
Jens Marquardt – Cupa pentru titlul constructorilor

Roberto Merhi a adus pe locul secund al podiumului un model Mercedes-Benz reusind cel mai bun rezultat al sau in acest prim sezon din DTM. Cu toate acestea titlul la echipe a fost obtinut de catre cei de la Audi Sport Team Phoenix care alaturi de titlul de campion obtinut de Mike Rockenfeller in acest an parca au renascut exact ca pasarea cu acelasi nume dupa un sezon 2012 extrem de slab.