Volkswagen si Ogier lideri la jumatatea sezonului

Campionatul Mondial de Raliuri a ajuns la jumatatea sezonului protagonistii beneficiind de o luna de vacanta. Dupa sapte etape Sebastien Ogier si constructorul VW pe care il reprezinta, conduc in clasamentul pilotilor si cel al constructorilor cu un ecart semnificativ indreptandu-se se pare spre primele titluri in WRC. Sigur ca este prematur de stabilit acest lucru insa in ultimii cinci ani pilotul care conducea la jumatatea sezonului a reusit sa isi adjudece titlul de campion. Insa daca etapele vor avea acelasi mod de desfasurare ca si pana acum, Ogier va fi incoronat campion al acestui sezon.   

Rally Greece (Acropolis) 2013

Volkswagen nu prea are motive de ingrijorare chiar daca Latvala a fost inconstant pana acum el reusind sa castige in Grecia si sa urce pe podium de inca trei ori. Volswagen a reusit astfel podiumuri la fiecare etapa de cinci ori pe prima pozitie din cele sapte etape de pana acum, in cele doua in care nu a reusit victoria fiind doua dintre cele trei etapele de pana acum la care Sebastien Loeb a luat startul. O rata a succesului de 57.5% VW reusind 69 de scratch-uri pe cele 120 de probe speciale din acest an.

 Loeb

Pentru Citroen lucrurile nu stau atat de minunat, Loeb fiind in acest moment cel mai de succes pilot al echipei chiar daca el are un program redus in acest sezon cu doar patru etape, dintre care la trei deja a bifat prezenta. Alsacianul se situeaza in prezent inaintea celor doi piloti cu program complet din cadrul echipei franceze, Hirvonen si Sordo.    

 

Urmeaza mult asteptata etapa din Finlanda un raliu gustat de fanii WRC pe deplin. In perioada 1-3 august vom avea parte de o serie de surprize placute, Kris Meeke revenind la volanul unui model WRC pus la dispozitie de cei de la Citroen. Aparitia va fi posibila datorita absentei lui Khalid Al Qassimi, Meeke urmand a-l avea alaturi pe Chris Patterson fostul navigator a lui Petter Solberg. O alta prezenta despre care umbla zvonuri din ce in ce mai multe in ultima vreme este revenirea pe specialele din Finlanda a lui Tommi Makinen. Finlandezul in varsta de 49 de ani nu a oferit prea multe detalii insa nici nu a negat aceasta posibilitate.

 

Vestile mai putin placute sunt accidentarea lui Julien Ingrassia copilotul lui Ogier, care a fost operat la clavicula si va absenta de la testele echipei pentru raliul Germaniei. Nicolas Klinger ii va lua locul la testele din regiunea Trier care vor avea loc la sfasitul acestei saptamani.   

 Mikko

Mikko Hirvonen se pare ca are si el motive de ingrijorare insa nu din pricina sanatatii ci din punct de vedere profesional, rezultatul din raliul Finlandei urmand a-i stabili viitorul in cadrul echipei Citroen, Yves Matton declarand ca va lua o decizie dupa acest raliu.